Secretaris studievereniging Hallieu

Tot: november 2017

Tot: november 2017

In mijn eerste schooljaar aan het van Hall Larenstein ben ik lid geworden van de studievereniging behorend bij mijn studie, milieukunde (mei 2015). Samen met Wilko Kiewiet waren we de enige actieve leden uit het eerste jaar. De rest van het bestuur bestond op dat moment uit een klein aantal meerderejaars en naast vergaderen eens in de zoveel weken werd er vrij weinig georganiseerd.

Omdat we vonden dat er meer gedaan kon worden hebben we gezamenlijk het bestuur overgenomen met Wilko als voorzitter en mijzelf als secretaris. gedurende de twee jaar dat ik eerst actief lid en later secretaris ben geweest hebben we de vereniging nieuw leven ingeblazen. Gedurende deze tijd zijn we gegroeid in leden totdat we als gezonde vereniging voor onze medestudenten leuke activiteiten konden organiseren naast de semi-verplichte jaar opening en afsluiting.

Een paar van de dingen die ik naast het draaiend houden van de vereniging en het organiseren van activiteiten heb bijgedragen aan de vereniging in deze tijd zijn onder andere:

Het opzetten van de website – We wilden graag een plek waar onze medestudenten onze activiteiten konden terugvinden en op de hoogte gehouden konden worden van alles wat er in de vereniging omging. daarnaast wilden we ook dat dit zichtbaar zou zijn voor mogelijke sponsoren. Dus wilden we naast onze sociale media zoals Facebook een professioneel ogend platform. Ik ben via connecties binnen Frack terecht gekomen bij Underdark welke deze website voor ons wilden sponsoren. Opdat de website makkelijk te bewerken zou zijn voor toekomstige leden van Hallieu ben ik gegaan voor een simpele wordpress website zoals deze, deze website wordt nog steeds gebruikt anno 2020. Dus ik geloof dat de vereniging er nog steeds tevreden over is. Ik zal deze website blijven beheren/updaten totdat er binnen de vereniging vraag komt naar iets anders.
De website is te vinden op https://hallieu.nl

Opnieuw digitaliseren Logo’s – Van de logo’s van de vereniging waren de originele vectorbestanden verloren gegaan wat betekende dat we alleen nog lage kwaliteit .jpg bestanden hadden. Dit vond ik zonde, dus ben ik met de basiskennis die ik heb van Adobe Illustrator begonnen met het opnieuw maken van de logo’s in vectoren. Dit is gelukt, ik heb zelfs de kans gekregen om de logo’s te verbeteren. Zo was er altijd iets raars met de ruimte tussen de letters van de ondertitel in het logo, dit heb ik kunnen oplossen zodat het logo er weer een stuk strakker uitziet. Naast het verbeteren van het logo heb ik ook een aantal alternatieve varianten van het logo gemaakt welke nu bijvoorbeeld gebruikt worden in de header van de website.
Naast dat ik dit voor Hallieu heb gedaan heb ik dit ook voor een aantal andere studieverenigingen gedaan.

Hallieu banner

Ontwerp Banner

Vanuit de studie kwam geld beschikbaar voor het maken van promotiemateriaal, dus kreeg ik de kans een banner te ontwerpen. Ik heb hierbij opnieuw mogen experimenteren met Adobe Illustrator.

Stickers – Bij Frack had ik geleerd dat je exponentieel meer stickers per euro die je meer uitgeeft aan stickers. Omdat een vereniging niet oneindig geld heeft maar wel voor haar leden zoveel mogelijk stickers wil regelen heb ik wat ik bij Frack had geleerd bij Hallieu toegepast. Het idee is dat je naast dat je als vereniging geld voor stickers neer legt je je leden de kans geeft een pakketje stickers te kopen en dat de grootte van dit pakketje afhangt van de hoeveelheid stickers die je met het totaal verzamelde geld kan inkopen. De pakketjes waren een groot succes waardoor iedereen die stickers gekocht had inclusief de vereniging zelf echt het idee had dat ze waar voor hun geld kregen. (Ik geloof dat de stickerpakketjes van €5,- richting de 200 stickers gingen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.