Voorzitter stichting Frack

Tot: heden
Voorzitter van de Friese Hackerspace. Omvat het beheer van een gezamenlijke werkruimte

Tot: heden

Stichting Frack is de stichting achter de Hackerspace Friesland. In onze Hackerspace knutselen we met een grote groep ‘nerds’ van alles in elkaar. Hacken is namelijk niet alleen maar het inbreken in computers (al is dat tegenwoordig wel waar iedereen aan denkt als ze ‘Hack’ horen) maar oorspronkelijk heeft het een bredere betekenis heeft, iets meer in de trend van ‘iets gebruiken voor een functie waar het origineel niet voor bedoeld was’. Zo knutselen we in onze gezamenlijke ruimte (onze ‘Space’) met zowel hardware als software, maar zijn we niet bang voor wat metaal of houtbewerking.

Eigenlijk als je het goed bekijkt is onze Space gewoon een grote werkplaats die we gezamenlijk onderhouden en vullen met kennis, apparatuur en materialen. En iedereen is welkom om mee te doen en zijn steentje aan de groep bij te dragen. We betalen gezamenlijk de huur door middel van een optionele deelnemersbijdrage dus we doen ons best om voor iedereen beschikbaar te zijn. De enige functie van het bestuur binnen deze stichting is er voor zorgen dat de ruimte beschikbaar wordt gesteld aan de deelnemers, dus zorgen dat er genoeg inkomsten blijven en contact onderhouden met de verhuurder. Voor de rest is de invulling van de ruimte volledig aan de deelnemers.

Je kunt meer lezen over de Hackerspace op:
https://frack.nl
Of op onze wiki:
https://frack.nl/wiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.