ELP cover projectband

Van 9 t/m 11 mei 2018 werd de 13e editie van het European Youth Music Festival (EYMF) in Sneek georganiseerd. Dit is een festival dat ieder jaar in een ander land wordt gehouden en waarbij jongeren vanuit heel Europa welkom zijn om muziek te maken.

Een van de muzikanten van het pianotrio waarin ik een tijdje gespeeld heb bij de muziekschool van Sneek – Filip – had een groep mensen bij elkaar getrommeld om op dit festival twee Emerson, Lake & Palmer covers te spelen. Namelijk Karn Evil 9 en Rondo.

Oorspronkelijk zou ik bij dit project Filip helpen bij een aantal organisatorische zaken en zou ik mijn synthesizers beschikbaar stellen voor het nummer Karn Evil 9. Maar na het uitvallen van de pianist heb ik de paar maten piano die in het nummer aan het begin en einde zitten toch meegespeeld op de dag van het optreden. Ook heb ik uiteindelijk samen met onze pianoleraar de synthesizergeluiden uit het originele nummer geprobeerd na te maken voor mijn synthesizers en heb ik de uiteindelijke audio voor onder de video geprobeerd op te poetsen.

Optreden op het European Youth Music Festival in Sneek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.