Ethical Hacking talk CCW

Een tijdje terug werd ik door de commerciƫle club weststellingwerf via LinkedIn benaderd met de vraag of het vanuit Frack en Hacklab mogelijk was om een talk te geven over ethisch hacken toegespitst op ondernemers.

Omdat de Frack dit soort dingen normaal gesproken niet faciliteert heb ik contact gezocht met een aantal andere deelnemers en besloten we gezamenlijk de talk te geven.

In onze talk hebben we geprobeerd een introductie te geven wat hacken van websites inhoud, hoe hacks tot stand komen en de beweegredenen van kwaadwillende hackers. Tot slot hebben we geprobeerd de ondernemers duidelijke tools te geven waarmee ze zelf kunnen kijken hoe hun website er voor staat (zoals https://internet.nl) en wat ze concreet kunnen doen om er voor te zorgen dat ze moeilijker zijn om te hacken.

Na afloop kwamen er veel vragen van ondernemers en merkten we dat dit onderwerp veel ondernemers aan het hart gaat omdat een aantal van hen ervaring had met hackers en ransomware en de punten uit onze talk bevestigden en versterkten door het delen van hun eigen ervaringen.

Al met al vonden wij het zelf een zeer geslaagde avond en kregen we veel positieve reacties.

Ook op de website van Stellingwerf is een klein artikeltje over onze talk geplaatst welke op de link hieronder te vinden is
https://stellingwerf.nl/artikel/991238/hoe-houd-je-de-organisatie-digitaal-op-slot.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.