Cyberheroes CTF

22 maart 2019

Op 21 maart kwamen de mensen van Cyberworkplace en Cultivating Coders naar Hacklab in Leeuwarden voor een evenement genaamd Cyberheroes. Bij alle drie de bovengenoemde instanties leert men jongeren ethisch te hacken. Ik zelf ben aangesloten bij de laatste, gezien deze wekelijks bijeenkomen in Leeuwarden in de ruimte van Hackerspace Frack waar ik deelnemer en bestuur bij ben.

Het doel van Cyberheroes was/is het bij elkaar brengen van jongeren aangesloten bij verschillende soortgelijke initiatieven om kennis met elkaar te maken en van elkaar te leren. En om dit te bevorderen was er een Capture the Flag opgezet zodat we allemaal bezig konden zijn met hacken en ons onderling een beetje konden meten.

Een Capture the Flag is een series opdrachten waarbij je wanneer je de opdracht goed uitvoert je een “vlag”(meestal een stukje tekst) terugkrijgt die je kan inleveren voor punten. Door alle vlaggen te verzamelen in een zo kort mogelijke tijd kun je deze wedstrijd winnen.

Voor deze specifieke Capture the Flag hadden we tot de volgende dag de tijd. Naarmate het einde van de eerste dag naderde viel het mij op dat mijn plaats in het klassement helemaal niet slecht was en dat ik een prima kans had om te winnen als ik even flink door zou zetten. Dus besloot ik door te gaan toen de meeste van mijn mede hackers het idee hadden dat ze alle opdrachten die ze snapten hadden afgerond en een pauze namen om van hun avond te genieten. Dit bleek een goede keuze want uiteindelijk heb ik rond 00:30 als eerste de laatste opdracht weten af te ronden en daarmee de wedstrijd gewonnen

Ik laat een mede-hacker iets zien over een stenografie opdracht (stegfile)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.