2ᵉ plaats HVHL Golden Globes 2021

2e plaats behaald op de HVHL Golden Globes 2021 met een ontwerp voor een semi-circulair watersysteem voor een Ark

Ingezonden videopitch HVHL Golden Globes (gemonteerd door Rebecca de Vlugt)

Ieder jaar organiseert het Van Hall Larenstein een wedstrijd waarbij haar studenten welkom zijn om hun projecten te nomineren en te presenteren door middel van een pitch korter dan 2 minuten. De negen weken voorafgaand aan deze wedstrijd heb ik met een aantal medestudenten (Jan-Auke Kooistra, Maaike Kunst en Robert Grit) toevallig de eer gehad te mogen werken aan een semi-circulair watersysteem voor op ‘de WEL’. De WEL is een ark welke moet fungeren als Wetenschappelijke Ecologische Leefomgeving, een soort test/leef-platform dat word ontwikkeld door onze opdrachtgever Paul van Middelaar. De bedoeling is dat mens en dier hier in één habitat samen kunnen leven.

Paul heeft voor het ontwikkelen van deze ark een aantal onderzoeksvragen uitgezet bij de studie Milieukunde en mijn medestudenten en ik besloten ons te verdiepen in het watersysteem. In grote lijnen wordt in dit systeem regenwater opgewerkt tot drinkwaterkwaliteit; en wanneer dit water in een normaal huishouden als verbruikt zou worden beschouwd word het hier met een aantal zuiveringsstappen teruggebracht naar gebruikskwaliteit (niet drinkwater). Deze manier van watergebruik geeft een bijna gesloten cirkel met als enige input het regenwater en als enige outputs het door nieuw regenwater gepensioneerde reeds gebruikte water en een kleine stroom van uit het water verwijderde verontreinigingen.

Dit project heeft ons door het behalen van de 2e plaats op de ‘HVHL Golden Globes 2021’ tevens een nominatie voor de ‘LC awards 2021’ opgeleverd.

P.S. Op het moment van schrijven is Paul bezig de ark te bouwen en het is de bedoeling dat het door ons voorgestelde systeem hierin tot uitvoering word gebracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.